Home

AREOPAGUS

Centrul de Educaţie Creştină şi Cultură Contemporană AREOPAGUS

Centrul Regional de Integrare Socială şi Dezvoltare Umană - CRIS-DU

HOME

DESPRE NOI

Bun Venit!

Valori și obiective

Istoric

Personal

Parteneri

Galerie Foto

Video

EVENIMENTE

DEPARTAMENTE

Areopagus

CRIS-DU

AIFT

Consiliere Biblică

Educație

Limbi străine

Bibliotecă

CONTACT

Calea Martirilor Nr. 104, Timisoara,

Timiş, 300774, Romania  

Telefon: +40-256-487485, +40-256-494381

www.areopagus.ro, office@areopagus.ro

PROGRAM DE FUNCȚIONARE

Relaţii cu publicul, Biblioteca:
Luni-Vineri: 8:00-14:00;
Marți-Joi: 16:00-18:00

Centrul Areopagus - Google Maps Facebook Email Înscriere Newsletter

DESPRE NOI

Personal

Personal permanent

Alex Neagoe (CV)
Președintele Centrului Areopagus și al Asociației CRISDU Areopagus

Alex este membru fondator si presedinte al Centrului Areopagus si CRISDU Areopagus. Alex coordoneaza departamentul educational si programele HIV/SIDA. De asemenea coordoneaza Programul de Master "Practica Asistentei Sociale Orientata Spiritual, organizat în colaborare cu Universitatea de Vest din Timisoara. Alex este lector al Catedrei de Asistenta Sociala, în cadrul aceleasi universitati si pastor al Bisericii Crestine Baptiste Betel din Timisoara, ocupându-se în mod special de departamentul de educatie.

Alex a urmat cursurile teologice ale Universitatii Brunel, din Marea Britanie, unde si-a obtinut si doctoratul în teologie în anul 1998.

Lucrarea sa cea mai importanta este The Trial of the Gospel: An Apologetic Reading of Luke's Trial Narratives,  publicata la Cambridge University Press, Cambridge în 2002.

Pe plan academic este preocupat de interfata dintre teologie si stiintele socio-umane. Este casatorit cu Nuti si are doi copii, Tania Carmina si Elias Cadmiel. Îi place sportul, muzica si turismul.

Silviu Rogobete (PhD, Brunel, UK) (CV)
Membru Fondator și Președintele Adunării Generale a Centrului Areopagus și al Asociației CRISDU Areopagus

Silviu E. Rogobete deține gradul de Profesor Universitar al Universității de Vest din Timișoara. În perioada 2006-2013 a ocupat funcția de Consul General al României în Africa de Sud. Anterior acestei perioade petrecute în cadrul Ministerului de Externe al României, Silviu Rogobete a fost Directorul Departamentului de Științe Politice al Facultății de Științe Politice, Filozofie și Comunicare la Universitatea de Vest din Timișoara, unde a predat cursuri despre Fundamentele și practica drepturilor omului, Antropologie filozofică și politică, Religie și politică. În 1987 și-a dat prima licență în inginerie mecanică la Universitatea Politehnică „Traian Vuia” din Timișoara. După căderea regimului comunist în 1989, Silviu a plecat la studii în Marea Britanie, unde a obținut a doua licență în teologie (BA, Brunel University, 1994) și un doctorat cu o teză în antropologie teologică și filozofică (PhD, Brunel University, 1998). În verile anilor 2000 și 2001 a beneficiat de instruire postdoctorală în domeniul Drepturilor Omului sub îndrumarea Profesorului David Robertson la St Hugh’s College, Oxford University, unde a fost primit ca Associate Member of the Senior Common Room. În lista lui de publicații sunt incluse: Drepturile omului, Origini și Practici Timișoara: Ed. de Vest, 2015); O ontologie a iubirii (Iași: Polirom, 2005); coeditor al Ethnic and Religious Diversity in Europe (Amsterdam: ECPM, 2006).

Împreună cu un grup de prieteni, în 1997 Silviu a fondat Centrul de educație creștină și cultură contemporană Areopagus în Timișoara, iar în 2001 a fondat Centrul Regional pentru Integrare Socială și Dezvoltare Umană (CRIS-DU). După întoarcerea din Africa de Sud, Silviu a fondat și Centrul Ubuntu pentru Studii Africane, un centru de cercetare pe care îl coordonează ca parte a activității sale în Universitatea de Vest din Timișoara. Începând din 2013, Prof. dr. Silviu Rogobete îndrumă studenți doctoranzi în domeniul Științelor politice în cadrul Universității de Vest Timișoara, unde ocupă și poziția de Director al Școlii doctorale de filosofie, sociologie și științe politice.

Silviu E. Rogobete este membru al mai multor asociații academice, cum ar fi: American Political Science Association, Tyndale Fellowship – Cambridge, Langham Scholars Fellowship – London. În 2016 a primit onorantul titlu de Associate Professor Extraordinary al prestigioasei Stellenbosch University din Africa de Sud.

Psih. Dr. Ileana Rogobete (CV)
Directorul Institutului de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus

Ileana Rogobete este membru fondator al Centrului de Educație Creștină și Cultură Contemporană Areopagus, desfășurându-și activitatea în acest centru încă de la înființarea lui în anul 1997. În primii ani s-a implicat în activitatea de coordonare a departamentului de limbi străine și cultură, organizând și predând cursuri de limba română pentru studenții străini și workshopuri de introducere și adaptare la valorile și normele contextului de tranziție din România postcomunistă. După înființarea departamentului social in cadrul centrului Areopagus, s-a implicat in activități de terapie de grup cu tineri din medii defavorizate, terapie de familie și de cuplu și terapie individuală. A coordonat departamentul de consiliere și psihoterapie al CRISDU Areopagus precum și proiectul de asistență a tinerilor seropozitivi și a familiilor acestora. In 2006, Ileana a avut un rol deosebit in înființarea și acreditarea Institutului de Terapie Familială și Practică Sistemică, unde in prezent este director și psihoterapeut formator-supervizor in terapie familiala sistemica. In anul 2011 a obținut doctoratul in psihologie la University of Cape Town, Africa de Sud cu o teza in domeniul traumei politice. Locuind timp de șase ani în acel context, a dobândit o experiență clinica multiculturală prin activitățile de cercetare, predare și psihoterapie cu familii și cupluri din diverse contexte etnice. Este căsătorită cu Silviu și au împreună doi copii: Andrei (24 ani) și Ralph (20 ani).

Adelina Rasadea (CV)  
Economist

Adelina Rasadea este economista Centrului Areopagus de la începutul funcţionării acestuia. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Comerţ Exterior, în anul 1997. Adelina este căsătorită cu Victor şi au trei copii. Îi place munca în echipă şi este o persoană dinamică. Hobby-urile ei sunt skiul, înotul şi călătoriile. 

Emma Goldiș (CV)
Office Manager, Coordonator Departament de Limbi Străine

Emma a intrat în echipa Areopagus în noiembrie 2003 ca si Public Relations Officer si profesoara de limba româna. În prezent ea este Office Manager si coordoneaza departamentul de limba româna si cultura româneasca. Emma este licentiata de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca în limba engleza si relatii publice, dupa care a urmat cursuri postuniversitare în psihologie organizationala la Universitatea de Vest, Timisoara. Emma si-a continuat pregatirea cu un training în Psihoterapia Familiala Sistemica. Emma este căsătorită cu Eugen Goldiş şi au doi copii, Filip Alexandru şi Ana Raisa. Emma este o persoana foarte sociabila si dinamica, este interesata de consilierea interculturală, consilierea de cuplu, muzica, literatura si calatorii.

Gabriela Povian (CV)
Coordonator Departament Social

Gabriela este parte a echipei Areopagus din toamna anului 2014, în calitate de asistent social. A obținut licența în asistență socială în cadrul Universității de Vest Timișoara, la Facultatea de Sociologie și Psihologie iar în anul 2016 a finalizat studiile programului masteral: Practica Asistenței Sociale Centrată pe Valori în cadrul Universității de Vest Timișoara, la Facultatea de Sociologie și Psihologie. În anul 2017 a obținut diploma de formare în consiliere biblică din cadrul Centrului de Educaţie Creştină şi Cultură Contemporană Areopagus în colaborare cu Grace Fellowship Church, KY, SUA iar în anul 2018 a finalizat formarea în Psihoterapie Familială Sistemică din cadrul Institutului de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus și are un doctorat în domeniul sociologiei cu tematica: consilierea familiei.

Gabriela coordonează departamentul social al Asociației CRIS-DU Areopagus, reprezentat de Centrul de Zi CRIS-DU Areopagus pentru persoane seropozitive, precum și de programul de cultură și educație care cuprinde proiectul: „Educație dincolo de bariere”.

Gabriela este o persoană sociabilă, veselă, optimistă, empatică și cu spirit de echipă. Este pasionată de compoziție literară, muzică, călătorii și este căsătorită cu Sorin, iar împreună au o fiică Andrada.

Florica Zilahi Stoiculescu
Psiholog

Flori s-a alăturat echipei Areopagus în februarie 2018, în calitate de psiholog cu specializarea în psihoterapie familială sistemică, în cadrul Centrului de Zi CRIS-DU Areopagus pentru persoane seropozitive. A absolvit Facultatea de Sociologie și Psihologie de la Universitatea de Vest din Timișoara și a obținut licența în psihologie, în anul 2007 iar în anul 2009 a finalizat studiile programului masteral: Managementul Resurselor Umane din cadrul Universității Tibiscus. Flori are o experiență de trei ani în evaluare psihologică, precum și o  formare de patru ani în Psihoterapie Familială Sistemică în cadrul Institutului de Psihoterapie Familială Sistemică Areopagus.

Flori este căsătorită și are doi copii. Prețuiește mult rolul de soție și mamă și timpul petrecut cu familia și prietenii. Este o persoană veselă, optimistă, empatică, cu spirit de echipă, proactivă și autodidactă. Dorința de a le fi alături oamenilor, de a-i asculta activ și a-i înțelege, a fost dintotdeauna pasiunea ei, ceea ce o face să practice profesia de psihoterapeut cu multă dăruire și profesionalism.

Elena Negoe
Coordonator Departament Consiliere Biblică

Florin Vidu (CV) 
IT Suport

Florin face parte din echipa Areopagus din decembrie 2001. El predă cursuri de iniţiere în calculatoare, administrează reţeaua de calculatoare şi oferă suport IT în cadrul Centrului Areopagus. Florin este căsătorit şi are doi copii. Este pasionat de tehnologie, lectură şi muzică clasică.

Colaboratori

Emil Bartoş

Emil BARTOȘ este conferențiar universitar în Universitatea din București, România. A obținut o licență în inginerie de la Universitatea Politehnică din Timișoara, România, o licență în teologie și un doctorat în teologie de la Universitatea din Țara Galilor, Marea Britanie, cu o teză despre conceptul de îndumnezeire în teologia ortodoxă răsăriteană. Predă cursuri de teologie la nivel de licență, masterat și doctorat în domeniul teologiei istorice și dogmatice, în diferite școli din România și din străinătate. Interesul lui pentru cercetare vizează principalele doctrine creștine, mărturisirile de credință din istoria Bisericii, problemele teologiei contemporane, teologia comparată, apologetica creștină, precum și conexiunile dintre teologie și alte discipline umaniste.

Radu Gheorghiţă

Andrew LaBreche (CV)

Pamela LaBreche (CV)

Daniel Gheorghe Oprean

Paulian Petric

Ernest Valea

English Romana