Home

AREOPAGUS

Centrul de Educaţie Creştină şi Cultură Contemporană AREOPAGUS

Centrul Regional de Integrare Socială şi Dezvoltare Umană - CRIS-DU

HOME

DESPRE NOI

Bun Venit!

Valori și obiective

Istoric

Personal

Parteneri

Galerie Foto

Video

EVENIMENTE

DEPARTAMENTE

Areopagus

CRIS-DU

AIFT

Consiliere Biblică

Educație

Limbi străine

Bibliotecă

CONTACT

Calea Martirilor Nr. 104, Timisoara,

Timiş, 300774, Romania  

Telefon: +40-256-487485, +40-256-494381

www.areopagus.ro, office@areopagus.ro

PROGRAM DE FUNCȚIONARE

Relaţii cu publicul, Biblioteca:
Luni-Vineri: 8:00-14:00;
Luni-Miercuri: 16:00-18:00

Centrul Areopagus - Google Maps Facebook Email Înscriere Newsletter

EDUCAȚIE

Stiinte politice si comunicare Repere in interpretarea Sfintei Scripturi

Credință și profesie

Proiectul „Credinta si profesia” face parte dintr-o preocupare mai larga si un program mai amplu de integrare a credintei crestine in viata sociala, culturala, politica concreta de zi cu zi.

Prin „Credinta si profesia” ne propunem cateva obiective concrete vizand fiecare domeniu profesional pe care il abordam:

  1. Networking: dezvoltarea unor baze de date cu crestini din profesia respectiva; crearea unor forumuri de discutie prin e-mail asa incat „colegii de breasla” sa poata comunica mai usor, sa isi poata impartasi idei, texte utile, sa poata anunta oportunitati de locuri de munca in domeniu etc.
  2. Infiintarea sau eficientizarea unor asociatii profesionale. In cazul in care pe o anumita profesie nu exista o asociatie profesionala, Institutul Roman de Cercetari Evanghelice (IRCE), prin proiectul „Credinta si profesia”, poate face demersuri pentru incurajarea si sprijinirea infiintarii unei astfel de asociatii. In cazurile in care deja exista o astfel de asociatie, conducatorii ei vor fi contactati pentru a discuta modalitati prin care IRCE poate sprijini sau valorifica lucrarea acesteia.
  3. Conferinte profesionale periodice la nivel national sau zonal, conferinte ce se vor adresa profesionistilor si studentilor din domeniul respectiv. Contributiile oferite la aceste conferinte vor fi publicate in volume care pot constitui material bibiografic util pentru alti studenti sau practicieni din profesia respectiva.
  4. Instruire teologica integrativa: cursuri, seminarii sau forumuri teologice puse la dispozitia profesionistilor crestini, pentru a-i ajuta sa integreze conceptele lor profesionale in credinta si trairea lor.
  5. Realizarea si diseminarea unor materiale bibliografice esentiale pentru integrarea profesiei respective cu credinta crestina.
  6. Valorificarea competentelor si resurselor profesionale pentru viata si marturia bisericii. Astfel, de pilda, psihologii crestini isi pot oferi intr-un cadru organizat serviciile, in colaborare cu pastorii, pentru solutionarea unora dintre cazurile mai dificile de consiliere spirituala; etc.

Aspecte discutate in cadrul forumurilor „Credinta si profesia”


English Romana