Home

AREOPAGUS

Centrul de Educaţie Creştină şi Cultură Contemporană AREOPAGUS

Centrul Regional de Integrare Socială şi Dezvoltare Umană - CRIS-DU

HOME

DESPRE NOI

Bun Venit!

Valori și obiective

Istoric

Personal

Parteneri

Galerie Foto

Video

EVENIMENTE

DEPARTAMENTE

Areopagus

CRIS-DU

AIFT

Consiliere Biblică

Educație

Limbi străine

Bibliotecă

CONTACT

Calea Martirilor Nr. 104, Timisoara,  

Timiş, 300774, Romania  

Telefon: +40-256-487485, +40-256-494381

www.areopagus.ro, office@areopagus.ro

PROGRAM DE FUNCȚIONARE

Relaţii cu publicul, Biblioteca:
Luni-Vineri: 8:00-14:00;
Luni, Miercuri, Joi: 16:00-18:00

Centrul Areopagus - Google Maps Facebook Email Înscriere Newsletter

EDUCAȚIE

Stiinte politice si comunicare Repere in interpretarea Sfintei Scripturi

Forum

Forumul de Miercuri

In vara anului 1998, Centrul Areopagus s-a hotarat sa incerce un experiment ce s-a dovedit, in cele din urma, un succes nescontat. Credinciosi viziunii noastre de stimulare si facilitare a dialogului, a reflectiei si studiului in randurile crestinilor, am dat startul unor intalniri ocazionale in formatul unui forum. Acest tip de intalniri ne-au permis sa contactam crestini de profesiuni si confesiuni diverse. Intalnirile sunt destinate tuturor celor interesati sa contribuie la articularea unei perspective crestine asupra celor mai importante probleme intelectuale, etico-politice, sociale si teologice cu care se confrunta crestinii in societatea contemporana.

Chiar de la inceput, forumul s-a dovedit a fi una dintre cele mai bine primite initiative promovate de catre Centru. Datorita acestui succes, la sfarsitul verii, decizia ce s-a impus a transformat forumul intr-o prezenta constanta in programul Areopagusului.

Temele propuse saptamanal pentru discutie s-au referit, printre altele, la problema identitatii personale in contextul culturii contemporane, problema proclamarii in comunicarea crestina, identificarea si aplicarea mesajului central al Noului Testament, razboiul din perspectiva crestina, mantuirea in biserica si societatea contemporana, etc. Aceste intalniri reprezinta oportunitati pentru clarificarea unor probleme si cantarirea optiunilor pentru viitor.

La fiecare intalnire, cea mai mare parte a timpului este alocata dialogului intre participanti, precedata de o prezentare a subiectului sustinuta de catre unul dintre membrii Centrului sau un invitat cu experienta in domeniu. Aceasta stimuleaza participantii spre a-si dezvolta capacitatea de analiza critica a subiectului si spre a-si imbogati cunostintele in domeniul respectiv.

Areopagus incearca, prin aceste intalniri, sa initieze un nou etos in cadrul comunitatii crestine din Romania, unul de dialog, responsabilitate si implicare de pe pozitia slujirii crestine. Fie ca problema in discutie constituie o deficienta in lucrarea bisericii, sau o slabiciune in fata presiunilor societatii seculare, sau o nevoie de a confrunta o atitudine publica ce contravine principiilor crestine, trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca aceasta problema ne priveste in mod direct ca si crestini. Doar astfel vom putea intelege importanta cautarii unor solutii bazate pe caracterul lui Dumnezeu si revelatia Sa la multitudinea de probleme cu care se confrunta crestinismul contemporan.

Ce spun altii despre forum:

"...Areopagus, gazda perfecta a unei dimineti perfecte" (H-R Patapievici)

"Pe langa bucuria intalnirii unor tineri maturi din punct de vedere spiritual, dornici sa invete cat mai mult din ceea ce Dumnezeu ne-a transmis prin scrierile inaintasilor nostri, forumul imi ofera ocazia sa particip la dezbaterea unor probleme de interes contemporan din perspectiva crestina. Valoarea practica a acestor dezbateri este de a incuraja implicarea noastra ca si crestini in contextul cultural si religios actual, cu scopul apropierii societatii de adevarul lui Dumnezeu revelat in Sfintele Scripturi." (Stelian Dirnu)

English Romana